Skip to main content
sisteme de detectie cu detectori liniari de fum
11, Jul 2022

Sisteme de detectie cu detectori liniari de fum

Detectorul optic liniar de fum este proiectat  pentru detectarea fumului de la inceputul unui incendiu.

In cazul in care inaltimea maxima de instalare a detectoarelor conventionale de incendiu nu este suficienta, aspectul vizual nu trebuie influentat si/sau atunci când trebuie monitorizate suprafete mari: Intra in joc detectorul de fum liniar cu principiu reflector sau principiu emitator/receptor.

Este potrivit in special pentru protectia spatiilor interioare, in care este probabil aparitia fumului in timpul aprinderii unui incendiu, si in cazul in care, din cauza unei zone de spatiu mare, este necesar instalarea unui numar mai mare de detectoare de fum.

 

Detectoarele de incendiu liniare sunt impartite in doua tipuri.

  1. Doua componente. Acest sistem este format din doua dispozitive: un emitator de semnal si receptorul. Transmitatorul transmite semnalul IR la un receptor, care primeste si se asigura ca fasciculul este continua. in cazul in care fumul blocat calea fasciculului - receptor va alarma.
  2. One-component. Sistemul este acelasi, doar emitator si receptor sunt combinate intr-un singur dispozitiv. Al doilea terminal este un reflector pasiv. Ray merge de la emitator ricoseaza de pe reflector si inapoi la receptor.

 

Despre noi

Industrial Cruman SRL este o firma cu capital privat fondata in 1992, localizata in Ploiesti – cea mai mare zona de dezvoltare a industriei petrochimice din Romania.

Articole recomandate

Contact