Skip to main content
Sisteme de detectie adresabile
6, Sep 2022

Sisteme de detectie adresabile

Sunt sistemele inteligente de detectie si avertizare adresabile care identifica fiecare dispozitiv cu o anumita adresa si care emite rapoarte despre nivelurile de caldura sau fum precum si cu modulele de comanda si control prin care sistemul interactioneaza cu restul cladirii.

Folosind un sistem inteligent de cartografiere si localizare a tuturor elementelor sistemului, incendiul detectat poate fi localizat cu exactitate.

sisteme de detectie adresabile


Sistemele de detectie adresabile sunt utilizate în principal în detectarea incendiilor și sunt proiectate pentru a monitoriza și proteja clădirile prin detectarea prezenței fumului, căldurii sau a altor indicii de incendiu. Aceste sisteme sunt denumite "adresabile" deoarece fiecare dispozitiv (cum ar fi detectorii de fum, senzorii de căldură, butoanele de alarmă manuală, etc.) are o adresă unică în cadrul sistemului, permițând centralizatorului (panoului de control) să identifice precis locația și starea fiecărui dispozitiv.

Caracteristicile și avantajele sistemelor de detectie adresabile:

 1. Identificare precisă:

  • Fiecare detector și dispozitiv de semnalizare are o adresă unică, permițând localizarea exactă a unui potențial focar de incendiu.
 2. Monitorizare continuă:

  • Panoul de control monitorizează constant starea fiecărui dispozitiv și poate raporta imediat orice probleme (cum ar fi defecțiuni, necesitatea de întreținere sau detectarea unui incendiu).
 3. Flexibilitate și scalabilitate:

  • Sistemele adresabile pot fi configurate și extinse cu ușurință pentru a se adapta la nevoile unei clădiri sau instalații de orice dimensiune.
 4. Funcționalitate avansată:

  • Permite configurarea de zone și scenarii specifice de alarmă, cum ar fi evacuarea etapizată sau activarea automată a altor sisteme de siguranță (sprinklere, ventilatoare de evacuare a fumului etc.).
 5. Reducerea alarmelor false:

  • Prin capacitatea de a analiza datele primite de la mai mulți senzori, sistemele adresabile pot reduce numărul de alarme false și pot oferi o detecție mai precisă.

sisteme de detectie adresabile

Cum funcționează un sistem de detectie adresabil?

 1. Detectorii și dispozitivele:
  • Acestea sunt instalate în zonele de interes și fiecare are un cod de adresă unic.
 2. Bucla de comunicație:
  • Toate dispozitivele sunt conectate într-o buclă de comunicație (loop) care leagă toate echipamentele de panoul de control.
 3. Panoul de control:
  • Acesta primește și interpretează semnalele de la toate dispozitivele din sistem. În cazul detectării unui incendiu sau a unei defecțiuni, panoul va indica locația exactă și tipul de problemă.
 4. Alarmare și notificare:
  • Sistemul poate activa alarme sonore și vizuale și poate trimite notificări către personalul responsabil sau către serviciile de intervenție.

Aceste sisteme sunt esențiale pentru protecția eficientă și sigură a clădirilor comerciale, industriale și rezidențiale împotriva incendiilor.


sisteme de detectie adresabile

Despre noi

Industrial Cruman SRL este o firma cu capital privat fondata in 1992, localizata in Ploiesti – cea mai mare zona de dezvoltare a industriei petrochimice din Romania.

Articole recomandate

Contact