Skip to main content
 Instalatii de stingere cu HFC 227 / FM 200
16, May 2022

Instalatii de stingere cu HFC 227 / FM 200

FM-200 este un agent de stingere curat, incolor si prietenos cu mediul, ce nu conduce curentul electric si este sigur pentru oameni.

Mecanismul principal de stingere a flacarilor este prin absorbtia de caldura, nelasand reziduuri, reducand astfel activitatea de curare dupa foc si facand ca aceste sisteme de stingere FM-200 sa fie acceptate si recunoscute in lumea intreaga cu peste 100 000 instalatii in peste 70 tari.

 Instalatii de stingere cu HFC 227 / FM 200

Aceste sisteme sunt formate din urmatoarele component si accesoriile associate:

 1. Componente de stocare FM-200 – Componentele de stocare sunt formate din cilindri ce contin agentul chimic FM-200, si suportii de cilindri, ce fixeaza ansamblul de cilindri.
 2. Componentele de distributie FM-200 – Componentele de distributie sunt reprezentate de duzele de descarcare folosite pentru a introduce FM-200 intr-o zona protejata, impreuna cu reteaua de conducte folosita pentru a conecta duzele la ansamblul de cilindri.
 3. Componente TRIM – Aceste component completeaza instalatia sistemului de FM-200 si constau in fitinguri de conexiune, indicatoare de presiune, comutator de supraveghere la presiune joasa, dispozitiv de actionare valve electrica, dispozitiv de actionare valva manuala.
 4. Componentele aranjamentului slave - Aceste component constau in dispozitivul/ele de actionare al valvei pneumatice, actionarea valvei de siguranta, vent check, actuation hose si fitingurile necesare unui aranjament (slave) de cilindri multipli.
 5. Componente aditionale – Aceste component include comutatorul de eliberare a presiunii si valva de siguranta cu manifold.
 6. Panoul de control – Acest panou monitrizeaza starea dispozitivului electriv de actionare, detector, dispozitive de avertizare, presiunea in cilindri si orice alte descarcari in sistem and abort stations. Toate dispozitivele electrice sau electronice trebuie conectate la panoul de control pentru a functiona.
 7. Dispozitive de detectie si alarmare timpurie – Aceste dispozitive de detectie cuplate la un sistem de declansare manuala si abort stations maximizeaza eficienta sistemului, dispozitivele de alarmare auditiva si vizuala alertand personalul de conditiile de urgenta.
 Instalatii de stingere cu HFC 227 / FM 200

Descrierea echipamentului

Sistemele de stingere cu FM-200 sunt proiectate pentru a se descarca in 10 secunde intr-o camera, zona sau spatiu inchis ce are o structura ce permite retinerea agentului. Agentul FM-200 se amesteca uniform in intregul spatiu protejat, atingand un nivel minim de concentratie, conform cerintelor NFPA 2001.

Proprietatile chimice ale agentului FM-200

Agentul FM-200® (HFC-227ea) este format din elementele carbon, fluor si hidrogen (CF3CHFCF3 – heptafluoropropan ). Principalul mecanism de stingere al FM-200® este prin absorbtia de caldura, cu o contributie chimica secundara din descompunerea termica a FM-200 in flacara. FM-200 nu lasa reziduuri si ofera siguranta la utilizarea sa in spatii ocupate.
Majoritatea metalelor comune precum aluminiu, alama, otel, fonta, otel inoxidabil, cupru, precum si cauciuc, plastic si componente electronice nu sunt afectate prin expunerea la FM-200.

AVANTAJE:

Agentul se descarca si stinge incendiul in timp de 10 sec. ( conditie de Standard NFPA 2001/ed.2012, ISO 14520);

 • Stingere completa, incendii din Clasele A, B si C;
 • Actioneaza prin racire fizica la nivel molecular;
 • Inodor, Incolor si Non- conductiv electric;
 • Nu este toxic;
 • Nu depune reziduu, timp si costuri minime de curatare dupa incendiu.

 

Despre noi

Industrial Cruman SRL este o firma cu capital privat fondata in 1992, localizata in Ploiesti – cea mai mare zona de dezvoltare a industriei petrochimice din Romania.

Articole recomandate

Contact