Skip to main content
 Electrod chimic de impamantare cu impedanta scazuta - CHEM-ROD
5, May 2022

Electrod chimic de impamantare cu impedanta scazuta - CHEM-ROD

Un sistem de impamantare eficient este critic pentru siguranta persoanelor si continuitatea operarii. Barele conventionale de impamantare sunt insuficiente pentru aplicatii industriale unde rezistenta trebuie sa fie sub 1 ohm.

Chem-Rod rezolva problemele barelor metalice conventionale prin utilizarea de mai putini electrozi pentru a atinge rezistenta specificata.

Fiecare Chem-Rod creeaza o conexiune electrica optima cu solul si o suprafata conductiva larga. Interfata sol/electrod este imbunatatita prin umplutura conductiva si sarurile electrolitice.

Conceput pentru a intruni standardele aplicabile de proiectare si siguranta, Chem-Rod se poate utiliza atat la aplicatii generale cat si in sisteme complete de protectie.

Impamantare cu impedanta scazuta

Chem-Rod este o conceptie avansata pentru obtinerea unei conexiuni cu impedanta scazuta in conditii diferite de sol.

 • Suprafata mare: Diametrul de 25/8 inch asigura o conectare mai buna cu solul.
 • Sarurile electrolitice: Aceste saruri maresc continuu conductivitatea solului, reducand in acelasi timp impedanta si rezistenta.
 • Imbunatatirea solului: “Ground Augmentation Fill (GAF)” este o combinatie de soluri organice pentru optimizarea conductivitatii in jurul Chem-Rod.
 • Reumplere facila: Chem-Rods vine cu un capac patentat de ¼ filetat pentru a asigura o reumplere usoara cu saruri.
 • Extensie optimizata: Lungime 2-foot, 4/0 AWG, extensia este sudata exotermic de corpul Chem-Rod.

 

Concept nou

Creat ca urmare a analizei fenomenelor fizice asociate fulgerelor. Curentii de inalta frecventa, ca in cazul fulgerelor, curg pe suprafata unui obiect. In aceasta situatie, electrozii cu o suprafata mai mare au o impedanta mai mica.
Un Chem-Rod de cupru are o suprafata de 4 ori mai mare decat cea a unei bare clasice.
Aceasta suprafata marita creeaza o impedanta scazuta necesara pentru conducerea in siguranta a curentilor fulgerelor catre sol.

Siguranta imbunatatita

Daunele datorate unui singur fulger pot costa foarte mult prin pierderi de echipamente, intreruperi sau afectarea persoanelor.
Chem-Rod reduce aceste riscuri mai eficient in comparatie cu alte sisteme clasice, printr-o interfata imbunatatita cu solul. In plus, intruneste si chiar depaseste normele aplicabile de proiectare si siguranta pentru protectia personalului, proprietatilor si echipamentelor sensibile.

Aplicatii

Un sistem eficient de impamantare reduce riscul arcului electric si al incendiilor. Chem-Rod se utilizeaza intr-o multime de aplicatii, incluzand:

 • Sisteme de protectie la fulgere.
 • Prevenirea accidentelor datorate electricitatii statice.
 • Protectia comunicatiilor, electronicelor si sistemelor de putere in curent alternativ.
 • Intrunirea securitatii prin impamantare la statiile electrice.
 • Neutralizarea impamantarii gresite.
 • Protejarea instrumentelor critice si a echipamentelor de control-proces.
 • Material cupru sau cupru cositorit. Modele orizontale sau verticale in lungimi standard de 8’ si 10’.

Un sistem de impamantare eficient

 

Despre noi

Industrial Cruman SRL este o firma cu capital privat fondata in 1992, localizata in Ploiesti – cea mai mare zona de dezvoltare a industriei petrochimice din Romania.

Articole recomandate

Contact