Skip to main content
Atelier incarcare /verificare butelii gaze inerte si agent curat FK 5-1-12 (Novec)

Atelier incarcare /verificare butelii gaze inerte si agent curat FK 5-1-12 (Novec)

Atelierul de încărcare și verificare a buteliilor de gaze inerte și agent curat FK 5-1-12 (Novec) este o unitate specializată în întreținerea, reumplerea și testarea buteliilor utilizate în diverse aplicații industriale și de siguranță. Aceste aplicații includ sistemele de stingere a incendiilor, sistemele de izolare a echipamentelor sensibile și alte utilizări în care sunt necesare gaze inerte sau agenți de curățare non-conductivi și neinflamabili.


Gaze Inerte și Agent Curat FK 5-1-12 (Novec)

 • Gaze Inerte: Acestea includ gaze precum azotul (N₂), argonul (Ar) și heliul (He), care sunt utilizate datorită proprietăților lor chimice stabile și inerte.

 • FK 5-1-12 (Novec 1230): Este un agent curat pentru stingerea incendiilor, cunoscut pentru eficiența sa ridicată și impactul redus asupra mediului. Este neconductiv și necoroziv, făcându-l ideal pentru protecția echipamentelor electronice și a altor echipamente sensibile.

Atelier incarcare /verificare butelii gaze inerte si agent curat FK 5-1-12 (Novec)

Funcții și Activități

 1. Încărcarea Buteliilor:

  • Pregătirea Buteliilor: Inspecția vizuală a buteliilor pentru a verifica integritatea și curățenia acestora.
  • Încărcarea cu Gaz: Utilizarea echipamentelor de încărcare specializate pentru a introduce gazele inerte sau agentul curat FK 5-1-12 în butelii, asigurând respectarea specificațiilor tehnice și a normelor de siguranță.
  • Sigilarea și Etichetarea: După încărcare, buteliile sunt sigilate corespunzător și etichetate cu informații esențiale (tipul de gaz, data încărcării, etc.).
 2. Verificarea Buteliilor:

  • Testarea Presiunii: Buteliile sunt supuse unor teste de presiune pentru a asigura integritatea și capacitatea lor de a rezista la presiunea gazelor.
  • Inspecția Vizuală și Ultrasonografică: Verificarea buteliilor pentru defecte structurale sau semne de uzură, utilizând echipamente de inspecție avansate.
  • Calibrarea și Testarea Valvei: Testarea și calibrarea valvelor de eliberare pentru a asigura funcționarea corectă în caz de necesitate.Atelier incarcare /verificare butelii gaze inerte si agent curat FK 5-1-12 (Novec)
 3. Întreținerea și Reparația:

  • Curățarea Internă și Externă: Asigurarea că buteliile sunt curate și libere de contaminanți care ar putea afecta performanța gazului sau agentului de stingere.
  • Repararea Defectelor Minore: Înlocuirea componentelor uzate sau defecte, cum ar fi garnituri și valve.
  • Re-testarea: După reparații, buteliile sunt testate din nou pentru a asigura că sunt în conformitate cu standardele de siguranță și performanță.
Sediu Industrial Cruman

Echipamente Utilizate

 • Pompe de Încărcare cu Gaz: Special concepute pentru a gestiona diferite tipuri de gaze inerte și agentul FK 5-1-12.
 • Sisteme de Testare a Presiunii: Echipamente avansate pentru testarea presiunii și detectarea scurgerilor.
 • Echipamente de Inspecție: Inclusiv camere ultrasonice și echipamente de testare vizuală pentru a asigura integritatea buteliilor.
 • Sisteme de Sigilare și Etichetare: Pentru a asigura că buteliile sunt corect sigilate și etichetate după încărcare și testare.

 

Atelier incarcare /verificare butelii gaze inerte si agent curat FK 5-1-12 (Novec)


Concluzie

Atelierul de încărcare și verificare a buteliilor de gaze inerte și agent curat FK 5-1-12 (Novec) este esențial pentru menținerea siguranței și eficienței sistemelor care utilizează aceste substanțe. Prin procese riguroase de încărcare, verificare și întreținere, atelierul asigură că buteliile sunt pregătite pentru utilizare în condiții optime, contribuind astfel la protecția echipamentelor și siguranța generală.

Atelier incarcare /verificare butelii gaze inerte si agent curat FK 5-1-12 (Novec)

Dacă aveți nevoie de informații suplimentare sau de detalii specifice, nu ezitați să ne contactați!

Despre noi

Industrial Cruman SRL este o firma cu capital privat fondata in 1992, localizata in Ploiesti – cea mai mare zona de dezvoltare a industriei petrochimice din Romania.

Articole recomandate

Contact